کشمش ارومیه
یکی از مهمترین ویژگی که باید کشمش ارومیه درجه یک صادراتی داشته باشد این است که حتما باید در تهیه آن از ماده نگهدارنده تیزاب استفاده شده باشد زیرا این ماده در نگهداری طولانی مدت آن نقش مهمی را دارد و در حین ترانزیت آن سبب می شود که مشکل جدی برای کشمش به وجود نیاید که مهمترین کشمش درجه یک صادراتی ایران می توان به کشمش تیزابی، کشمش سبز قلمی، کشمش زرد قلمی و کشمش پلویی اشاره کرد.
با توجه به مصرف بالای این میوه خشک، امروزه از کشمش در میان وعده ها و به عنوان جایگزینی همراه با چای بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و همین امر سبب شده که کشمش یکی از محصولات پایه ثابت در سبد خرید هر خانوار ایرانی باشد اما ضروری است که یک سری نکات برای نگهداری آن در نظر گرفته شود. بهترین مکان برای نگهداری کشمش در منزل استفاده از مکان خشک و خنک و تاریک است.
کشمش ایران
یکی از شرکت های معتبر در زمینه صادرات کشمش ایران درجه یک شرکت بازرگانی ترشیز است که توانسته با صادرات کشمش های با کیفیت و درجه یک و سایر محصولات گام مهمی را در شکوفایی اقتصاد کشور بردارد. کشمش تیزابی، پلویی، آفتابی، کشمش ملایر و تاکستان از کشمش های صادراتی هستند که ایران در زمینه صادرات این محصولات توانسته رتبه سوم در جهان را داشته باشد.
برای تهیه کشمش در منزل دو روش وجود دارد، خشک کردن کشمش در سایه و خشک کردن در آفتاب. که کشمش سایه خشک رنگ آن زیاد تغییر نمی کرد و به صورت سبز باقی می ماند در حالی که کشمش آفتاب خشک در معرض آفتاب خشک می شود و رنگ آن تغییر می کند و در مدت زمان کوتاهی کشمش تهیه می شود در این دو روش باید دقت داشت که انگور ها روی هم انباشته نشوند زیرا این کار سبب می شود که تولید کشمش طول میکشد. کشمش، میوه خشک مغذی است که می توان در کنار خشکبارهای دیگر در تمام فصول سال یافت. کشمش به میوه رسیده و خشک انگور گفته می شود و با توجه به نوع انگور، شیوه خشک کردن و مواد افزودنی مجاز در انواع مختلف به فروش می رسد.
کشمش پلو
در بخش بهداشت و سلامت نمناک و در مطلب خواص کشمش پلو کامل گفتیم که انگور بعد از خشک شدن علاوه بر اینکه خواص خود را از دست نمی دهد، میزان قند و اثر نیروبخشی آن افزایش پیدا می کند، همچنین دارای خاصیت نرم کنندگی سینه نیز می شود.
کشمش سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی نظیر ویتامین های گروه B ، آهن ،پتاسیم،کلسیم می باشد.این خشکبار پرخاصیت، کم چرب، کم سدیم و سرشار از فیبر است. فیبر موجود در کشمش از سرطان کولون جلوگیری کرده و موجب تسکین یبوست می شود.خاصیت آنتی اکسیدانی کشمش از تخریب سلولها و پیری زودرس جلوگیری می کند.کشمش سیستم عصبی را تقویت می کند.مصرف کشمش موجب کنترل قند خون در بدن می شود و همچنین برای یبوست مفید است.کشمش باعث کاهش استرس، دور شدن سستی و رخوت از بدن می شود.کشمش بدن را تقویت و دهان را خوشبو می کند.