بادمجان لامپی
می توان گفت کشورهای آسیایی و اروپایی شرقی بیشترین استفاده از بادمجان لامپی دارند و در کشورمان ایران نیز خوراک های بسیاری با آن تهیه می شود، از این رو با توجه به نیاز بازار داخلی و حتی خارجی به این محصول کشاورزی، این مجموعه به عنوان مرکز تولید و پخش با کیفیت ترین نوع از بادمجان یعنی بادمجان لامپی صادراتی درصدد تامین نیاز بازار داخلی و خارجی است. به طور کلی دو نوع بادمجان در جهان کشت می شود، نوع اول ترشی بادمجان سیاه یا همان بادمجان بنفش است که در شکلهای متنوع خیاری، لامپی، تخم مرغی و گرد تولید می شود.
این نوع بادمجان های سیاه، گرچه می توانند شکل ظاهری متفاوت داشته باشند اما از نظر طعم و مزه تقریبا یکسان می باشند.
می توان اینگونه بیان کرد که تقریبا در تمام کشورهای جهان که آب و هوای تقریبا گرمی دارند کشت بادمجان سیاه صورت می گیرد، که نوع لامپی نیز به دلیل کیفیت بالا و شکل ظاهری مناسب همواره بیشترین نوع از تولید بادمجان را به خود اختصاص می دهد.
بادمجان سرخ شده
برای درست کردن بادمجان خشک سه راهکار وجود دارد و شما با استفاده از هر یک از این روشها می توانید مطابق با سلیقه خود این محصول را بپزید و میل فرمایید در درجه اول می توانید بادمجان را پوست کنده در قسمتهای مختلف برش زده و آن را در داخل یک ماهیتابه با مقدار مشخصی روغن بریزید و آن را سرخ کنید.
امروزه بادمجان سرخ شده بیشتر از نوع آب پز مورد استقبال قرار می گیرد ولی به هر حال نوع آب پز آن از مواد معدنی و ویتامینهای بیشتری برخوردار می باشد و زمانی که شما بادمجان ریز قلمی را سرخ می کنید، به خصوص اگر درجه حرارت زیاد باشد، امکان از بین رفتن مواد معدنی و ویتامینهای این محصول کاملا وجود خواهد داشت. در مرحله بعدی می توانید بادمجان را داخل آرام پز قرار دهید و پس از گذشت حدود نیم ساعت الی چهل و پنج دقیقه، بادمجان قلمی شما آماده خواهد بود و هم می توانید به همین شکل آن را میل فرموده و هم می توانید برای درست کردن غذاهای دیگر از بادمجان استفاده داشته باشید. در مرحله سوم نیز می توانید بادمجان را در داخل بخار پز قرار داده و با استفاده از بخار این دستگاه، بادمجان را درست کرده و از آن استفاده داشته باشید.
بادمجان شکم پر
به دلیل موادی که داخل بادمجان وجود دارد مصرف آن باعث می شود که فشار خون را پایین بیاورد و برای افرادی که فشار خون بالایی دارند بسیار مناسب است. معمولا کارشناسان تغذیه به بیمارانی که دارای فشار خون بالا هستند توصیه می کنند که از بادمجان پخته شده در وعده های غذایی خود به صورت منظم استفاده کنند. افرادی که به بادمجان شکم پر حساسیت دارند باید حتما از بادمجانی استفاده کنند که کاملا رسیده باشد به دلیل اینکه استفاده از خام آن باعث تحریک شدن حساسیت آنها می شود. بادمجان وارمین یکی از خوش مزه ترین صیفی جات است که در اکثر غذا ها و انواع سالاد ها استفاده می شود. همچنین استفاده از بادمجان برای ورزشکاران و افرادی که قصد لاغر شدن دارند به دلیل کم کالری بودن آن بسیار مناسب است.