مجله فناوری تلفن همراه – به گزارش «مجله فناوری تلفن همراه» به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با شیوع کرونا، کیتهای تشخیص این بیماری، تغییرات بسیاری را به خود دیده است. از کیتهای تشخیصی 48 ساعته که در نخستین ماههای بروز این بیماری در جهان رونمایی شد تا امروز که گروهی از پژوهشگران ایرانی موفق شدند تا از کیت تشخیص سریعی رونمایی کنند که تنها ظرف 20 ثانیه و با نمونهبرداری از بزاق دهان، فرآیند تشخیص را انجام میدهد.
یک کیت بزاقی
این دستاورد در شرکت نانوکاوشگران یکتای توس (نانوکیت) محقق شده است. این شرکت دانشبنیان تاکنون درخصوص کیتهای تشخیص سریع در حوزه پزشکی فعالیت داشته است.
کیت تشخیص سریع این شرکت، یک کیت بزاقی است. نمونهبرداری از بزاق دهان بهعنوان یک تست کاملا غیرمخرب، انجام میگیرد.
در سایر تستهای کرونا، نمونهبرداری از انتهای بینی و انتهای حلق صورت میگیرد که حس ناخوشایندی برای فرد مراجعهکننده ایجاد میکند و امکان آسیبرساندن بهویژه در داخل بینی وجود دارد اما در کیت تشخیص سریع نانوکیت، نمونهگیری فقط از داخل دهان است بهطوری که سواپ صرفا کمی آغشته به بزاق دهان میشود و بر رو و زیر زبان بهآرامی کشیده میشود تا نمدار شود و هیچگونه اثرات تخریبی ندارد.
انجام تست بدون نیاز به تخصص
به گفته طاهره روحانی از موسسان شرکت نانوکیت، قیمت این محصول، کاملا رقابتی و مقرونبهصرفه است و انجام تست با این کیت، بسیار ساده اسـت بهطوریکه نیاز به اپراتور متخصص ندارد و هر شخصی در داخل خانه هم میتواند با نانوکیت تشخیص سریع توس، فرآیند تست را انجام دهد.
از ویژگیهای این کیت میتوان به سرعت بالای پاسخدهی آن اشاره کرد بهطوریکه امکان دریافت پاسخ در مدت زمان 20 ثانیه وجود دارد.
همچنین شناسایی آسان با چشم غیرمسلح و بر اساس تغییر رنگ است و برای این کار، نیاز به هیچگونه دستگاه جانبی برای تشخیص نتیجه تست نیست.
صادرات به اروپا
از دیگر ویژگیهای این محصول، اندازهگیری در دمای محیط و بدون نیاز به گرمادهی است.
با تولید این کالای داخلی، نیاز به واردات مرتفع شده و خروج ارز از کشـور در شـرایط اقتصادی حساس کنونی را به همراه ندارد.
این محصول با دریافت مجوز CE اروپا، وارد حوزه صادرات خواهد شد.
همکاری بین مراکز معتبر درخصـوص تعیین صحتسنجی محصول، همکاری بین مراکز معتبری چون پارک علم و فناوری سلامت بوعلی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت گرفته است.
کیت تشخیص سریع توس با حمایتهای مرکز راهبردی فناوریهای همگرا در مرحله تولید و توسعه قرار گرفته است.