باستان شناسان ظوف نقره ای را که متعلق به چهار هزار سال پیش است را از تپه های سیلک کاشان کشف کرده اند از این رو می تون گفت بشر از بیش از چهار هزار سال پیش به ساخت ظروف نقره ای روی آورده و با کاربرد و خواص آن آشنا بوده اند.
در دوره ساسانیان انسانها با چند روش ظروف نقره ای را تولید می کردند اما به طوری کلی می توان گفت برای ساخت ظروف نقره ابتدا نقره راعیار می کردند و سپس آن را با مس ذوب می کردند.
در ادامه پس از آن که نقره را داخل قالب قرار داند آن را به ضخامتهای دلخواه در می آوردند اما امروزه بیشتر با استفاده از چکش کاری ظروف نقره ای را گود کرده و به شکل مورد نیاز در می آورند یکی دیگر از روشهایی که امروزه از آن استفاده می شود روش خم کاری است به طوری که نقره را پس از کشیدن به روی یک قالب آن را به شکل قالب در می آوردند.
شما می توانید با مشاورین فروش با تجربه مجموعه آراد برندینگ ارتباط برقرار کنید و تمامی سوالات خود را در رابطه با خرید این محصول بپرسید و همچنین با مراجعه به سایت آراد برندینگ می توانبد اطلاعات مورد نیازتان را دریافت نمایید و با خیال راحت خرید خود را انجام دهید.
ظروف نقره دکوری اصل
همان طور که در بالا نیز اشاره شد خوردن غذا در ظروف نقره ای دکوری اصل خاصیت میکروب کشی دارد علاوه بر این به تجربه ثابت شده که خوردن غذا با قاشقهای نقره ای مزه آن را بهتر می کنند.
گروهی از محققان در بریتانیا آزمایشی ر انجام دادند که این موضوع را اثبات می کند آنها مقداری ماست را با قاشق نقره ای و قاشق معمولی تست کردند و متوجه شدند که مزه ماست با قاشق نقره ای بهتر و شیرین تر است.
از دیگر ویژگیهای ظروف نقره ای می توان به مقاومت در برابر خوردگی، چکش خواری و نرم بودن آن اشاره کرد علاوه بر اینها از ظروف نقره ای در صنعت پزشکی و دندان پزشکی نیز برای ساخت وسایل و تجهیزات پزشکی مانند آمالگام که دارای مقداری نقره و فلزاتی مانند روی، جیوه و مس است استفاده می شود.
مواد شیمیایی مانند کرومات نقره، نیترات نقره، کربنات نقره و استات نقره از فلز نقره ساخته می شود که در صنعت ساخت ظروف نقره دکوری کاربرد زیادی دارند.
یکی از موزه های پر بازدید در ایران موزه آشپزخانه سلطنتی سعد آباد است که در آن ظروف نقره پارسیس قدیمی دکوری آشپزخانه زیادی وجود دارد که در آن زمان بهترین و بزرگ ترین آشپزخانه مخصوص حاکم بوده و وسایل آن از نقره اصل هستند که در زمان پهلوی دوم از کشور آلمان تجهیزات آن را نو کردند و به مدرن ترین آشپزخانه تبدیل شد.
ظروف نقره تبریز
فلزاتی که در هنر قلم زنی تبریز برای ظروف استفاده می کنند و در روی آن نقش برجسته ایجاد می کنند ظروفات فلزی مانند: طلا، مس، نقره و برنج بوده است که در زمان دیربازان از مس به دلیل نرمی و قابلیت شکل پذیری که دارد در این هنر استفاده می کردند.
هنر نقره کاری یا ظروف مسی در ایران طرفداران بسیاری را دارد که اشیاء و ظروف نقره کاری شده در شهرهای شیراز، قزوین، تبریز و اصفهان محبوبیت و شهرت زیادی را دارد که آنها به وفور این هنر را انجام می دهند.
قابلیت چکش خواری و ورقه شدن در نقره بسیار زیاد است و علاوه بر این نقره دارای خاصیتهای بسیاری مانند میکروب کشی قوی است برای مثال وقتی داخل ظرف نقره آب را بریزیم به هیچ وجه و هیچ زمانی کثیف نمی شود و همچنین بدون میکروب می ماند که این موضوع به دلیل یونهای نقره است که در آب می باشد.
قلم زنی بر روی ظروف نقره تبریز در دوران صفویان و تا اواخر قاجار در کمال و رشد بوده است و قیمت این ظروف به دلیل ارزشمند بودن فلز آن بسیار بالا بوده است.
قلم زنی روی ظروف به خاطر اینکه حکاکی و کنده کاری خوبی دارد انواع نقش و طرح روی آن چشمگیر و بسیار زیبا به نظر می رسد قلم زنی روی مس شدیداً مورد استقبال مردم قرار گرفته به دلیل اینکه به صورت تندیس میتوان طراحی و شکل داد برای دادن هدایای تبلیغاتی به صرفه بوده است مردمان هنر پرور هنردوست شهر تبریز برای خانه و ادارات از صنایع قلم زنی برای دکور استفاده می کنند.