سیب
سیب بازارپسند و موردعلاقه در تجارت دارای قطری بین ۷ تا 3/8 سانتیمتر است که درختان سیب معمولاً دارای ارتفاعی بین ۱/8-4/6 متر هستند برگهای درخت سیب اغلب به رنگ سبز تیره با حاشیههای دندان دار و تخممرغی شکل متناوب هستند شکوفههای این درخت پرزرق وبرق به شکل خوشهای ۵ برگ و به رنگهای سفید و صورتی کمرنگ هستند. درختان بالغ هرساله معمولاً بین 10الی ۲۰۰ کیلوگرم بار میدهند ومیوه درخت سیب با توجه به نوع و ارقام آن در زمانهای متفاوتی از سال به بلوغ و رسیدگی میرسند که ارقام سیب گالاب، طلایی عالی، مکینتاش، فوجی، زرد، سرخ، گران اشتاین، گرنی اسمیت، زمستانه،دیرس باقابلیت ماندگاری بالایی هستند ارقام سیب گلاب، قره یاپراق،شفیعآبادی، قندک، سیب مربایی مشهد تابستانه وزودرس هستند. محدوده زمانی برداشت محصول هم به این ۷ تا ۱۰ روز است یکی از روشهای تشخیص رسیدگی میوه توجه به رنگ پسزمینه آن است ومعمولا از رنگ سبز به رنگ زرد یا طلایی تمایل پیدا میکند.
سیب خشک حبه ای
در تولید چیبس میوه سیب خشک حبه ای را به قطعات کوچک تقسیم می شود یا به اصطلاح خرد می شود تا مانند قند مورد استفاده قرار گیرد. میوه های خشک شده ارزش بالاتری بخاطر فرآیندی که طی می کنند پیدا می کنند و در بازار باقیمت بالایی نسب به سیب خام تازه فروخته می شوند. استفاده از سیب تازه و سالم اهمیت در این فرآیند دارد. برشهای سیب باید به طوری باشد که نه نازک باشد نه ضخیم که اگر با وسایلی که دقیق باشند این قطعات تقسیم شوند یکدست و منظم خواهد بود. میوه ها قبل از خشک کردن باید بخوبی تمیز و شسته شوند. در برخی موارد پوست میوه گرفته می شود و در برخی موارد با پوست خشک می شود.
سیب خشک شده
بهتر است بدانید که سیب خشک شده با توستر هم خشک می شود البته باید دقت کنید در دمای مناسب آن را قرار دهید. از انباشته کردن سیب ها پرهیز کنید به دلیل اینکه وقت بیشتری را برای خشک شدن صرف می کنند. خشک شدن سیب در هوای آزاد به حداقل 7 روز زمان نیاز دارد تا به خوبی خشک شود. سعی کنید سیب قرمز ها را طوری برش دهید که یکنواخت باشند تا از سوختن سیب های نازک در میان سیب های ضخیم جلوگیری شود. در صورتی که سیب ها را در توستر یا فر خشک می کنید باید دمای آن را تا نهایت 75 درجه قرار دهید. دقت داشته باشید هر چقدر این سیب ها داخل فر بمانند بیشتر ترد می شوند. جالب است بدانید سیب خشک را در منزل هم می توان خشک و مورد استفاده قرار داد. سیب را می توان در ظروف مسی و یا رویی قرار داده و آن را روی شوفاژ یا بخاری خشک کرد. توصیه می شود سیب ها را روی فویل قرار دهید تا از چسبیدن آنها روی سینی جلوگیری شود.