کشمش ارومیه
کشمش ارومیه طلایی یا کشمش گوگردی در کشورهای اروپایی و آمریکایی معمول است. این محصول از انگور بی دانه میباشد در این روش بعد از چیده شدن و داخل سبد قراردادن انگور به دلیل کاهش زمان خشک شدن بمدت ۳-۲ ثانیه انگور را در داخل محلول قلیا فرو می برند و سپس با آب سرد خوشه ها شستشو می شوند و به مدت 8 ساعت به دور از نور خورشید آویزان و در بخور دود گوگرد قرار میگیرد که کشمش بدست آمده رنگ زرد طلایی به خود می گیرد. پس از خشک شدن کشمش، آنها را شتشو و بسته بندی میکنیم. کشمش طلایی از محبوبترین انگور بی دانه و سطح قند ویژهای تولید میشود.البته امروزه ثابت شده است که محلول قلیا برای سلامتی انسان مضر بوده و استفاده از این روش منسوخ شده است.
کشمش ایران
نحوه خشک کردن کشمش ایران مانند کشمش آفتابی است اما آنها را در سایه خشک میکنند. خوشه ها را با نخ از سقف آویزان و با جریان هوا به اندازه کافی در مدت زمان 50 تا 60 روز خشک می شوند به همین دلیل تولید این نوع کشمش مقرون به صرفه نیست چون هم سالن برای آویزان کردن خوشهها و ایجاد جریان هوای مناسب و همچنین مدت زمان طولانی برای خشک شدن نیاز دارند. کشمشی که در روش سایه آفتاب تولید میشود به رنگ سبز درمیآید. در این روش خطر بارندگی و فاسد شدن انگورها وجود ندارد و کشمش بدست آمده تمیز و عاری از مواد زاید می باشد.
رنگ تیره کشمش مشخص می کند که دارای آهن در خود می باشد. در کشمش بجر آهن ویتامین های زیاد وجود دارد که برای بدن خیلی مهم هستش مثل ویتامین B، و همچنین وجود مس در کشمش به گلبول های قرمز در کنار آهن و ویتامین B برای خون رسانی کمک میکند.در واقع استفاده از از کشمش در طول روز به اندازه چند عدد بخاطر وجون این ویتامین ها در آن باعث کاهش خطر کم خونی در بدن می شود.
کشمش پلو
به دلیل داشتن موادی همچون ترکیبات اسیدآمینه ای با عنوان ارژین در داخل کشمش پلو باعث افزایش قوای جنسی در انسان می شود که با خوردن چند عدد کشمش در طول روز به مشکلات میل جنسی که در رابطه زناشویی وجود دارد کمک میکند تا این مشکل برطرف شود. یکی از سنت های قدیمی که در عروسی ها وجود داشت خوراندن کشمش و عسل به زوجین در مراسم عروسی بود، که در بعضی از شهرهای هنوز هم این مراسم وجود دارد و اجرا می شود.
عفونتهای که در بدن انسان ایجاد میشود باعث التهاب در عضلات و اندامهای داخلی میشود. در کشمش فیبرهایی با عنوان پلی فنول وجود دارد که به عنوان انتی اکسیدانی نیز عمل می کند و از بروز التهابهای در بدن مختلف جلوگیری میکنند. همچنین پلی فنول ها خواص انتی باکتریایی دارند و از بروز تب و انواع علائم بیماری ناشی از وجود باکتریهای مضر در بدن پیشگیری میکند. با داشتن چند عدد کشمش، در طول روز میتوانید به مقدار زیادی از بروز سرماخوردگی و انواع دیگر عفونتها خودتان را مصون نگه دارید.