کشمش ارومیه
کشمش ارومیه در مقایسه با سایر میوههای خشک از آنتیاکسیدانهای بیشتری برخوردار است. روند خشک شدن نیز این آنتیاکسیدانها را حفظ میکند و باعث میشود کشمش نسبت به انگور تازه خواص بیشتری داشته باشد. آنتیاکسیدانها از آسیب سلولی ناشی از عوامل طبیعی مانند پیری و سبکهای زندگی جلوگیری میکند.برخی از آنتیاکسیدانهای قوی موجود در کشمش فیتوکمیکالها یا مواد شیمیایی گیاهی نامیده میشوند. این ترکیبات شیمیایی گیاهی خطر بیماریهای مزمن مانند دیابت، پوکی استخوان و سرطان را کاهش میدهند. بعلاوه تحقیقات نشان داده است که این ترکیبات شیمیایی گیاهی دارای اثر ضدالتهابی، تسکین درد و خواص محافظتکنندهی مغز هستند.
کشمش همچنین منبع خوبی از پتاسیم نیز هست. مطالعات نشان داده است که سطح پایین پتاسیم در بدن با فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و سکته مرتبط است. اگر میزان سدیم موجود در بدن زیاد باشد، مقدار پتاسیم مورد نیاز بدن افزایش پیدا میکند. با توجه به رژیمهای غذایی امروزی و مصرف نمک بالا، نیاز به پتاسیم بدن بیشتر است.
کشمش ایران
فرآیند خشک شدن انگور و آماده شدن کشمش ایران بخشی از قندهای انگور را به فروکتان تبدیل میکند؛ نوعی فیبر که در انگور یافت نمیشود! میزان فروکتان موجود در کشمش میتواند به 8 درصد برسد. کشمش به عنوان منبع خوبی از فیبر محلول، به هضم غذا کمک کرده و مشکلات معده را رفع میکند.
کشمش همچنین حاوی مواد شیمیایی گیاهی مانند تریترپنوئیدها و اسیدتارتاریک است. تحقیقات نشان داده است که این پروتئین میتواند با فیبر برای حفظ سلامت دستگاه گوارش عمل کند. کشمش همراه با مواد پریبیوتیک که باعث رشد باکتریهای خوب در روده میشود، بهبود عملکرد روده را نیز به همراه دارد. هدف اصلی کبد حذف سمومی است که در بدن یافت می شوند و ممکن است به دلیل مصرف زیاد فرآورده های خوراکی حاوی مواد ناسالم تشکیل شده باشند. بیوفلاوونوئید های موجود در کشمش با سم زدایی و پاک سازی خون و بدن به سلامت کبد و درمان بیماری های کبد کمک می کند.
کشمش پلو
یکی از مسائلی که در زندگی همهی افراد مهم است، سلامت دهان و دندانها است. با توجه به میزان تنقلات شیرین و مضری که روزانه توسط کودکان و سایر افراد مصرف میشود، مشکلات خرابی دندانها بسیار شایع است. مصرف مواد غذایی مفیدی مانند کشمش پلو علاوه بر مواد مغذی فراوان، سلامت دهان و دندان را نیز به همراه داردبرخی از مواد مغذی گیاهی موجود در کشمش مانند اولئانولیک و لینوئیک اسید دارای خواص ضدباکتریایی هستند. طبق تحقیقات انجام شده این مواد میتوانند باکتریهای تشکیلدهندهی پلاک در دهان ما را محدود کنند. این آنتیاکسیدانها همچنین به حفظ سطح PH سالم دهان کمک میکند و با جلوگیری از بیش از حد اسیدی شدن بزاق دهان، از پوسیدگی دندانها جلوگیری میکند.
همهی افراد به دنبال کاهش وزن نیستند. بعضیها به دنبال افزایش وزن سالم هستند و به لطف خشکبار پرخاصیتی مانند کشمش میتوانند به این هدف دست پیدا کنند. اگر میخواهید وزن اضافه کنید کشمش میتواند یکی از بهترین دوستهای شما باشد! کشمش سرشار از فروکتوز و گلوکز است و باعث افزایش انرژی میشود.