کشمش ارومیه
کشمش ارومیه خشک مغذی، مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود و یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد و بخاطر همین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید است. همچنین کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن همچون پتاسیم، کلسیم و ویتامین B و D و هورمون استروژن می باشد.
کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و از تخریب سلولی جلوگیری می کند و برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی توصیه می شود. اگر هنگام خرید کشمش نگران دندان های خود به علت شیرین بودن آن هستید باید به شما بگوییم که، کشمش با وجود اینکه شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی نداشته و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری کرده و برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.
کشمش ایران
کشمش ایران، منبع خوب فیبر می باشد که فیبر موجود در آن باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون می شود.اگر کشمش پلویی را به گوشت اضافه کنید مقدار چربی غذا را کم میکند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش میدهد.
کشمش میزان LDL یا کلسترول بد خون را کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می شود و اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد( LDL) کاهش می یابد.کشمش برای رفع و کاهش استرس نیز بسیار مفید بوده و همچنین باعث تقویت اعصاب و دور شدن غضب و عملکرد صحیح رگ های بدن می شود و سستی و رخوت را از بدن دور میکند.کشمش پلویی برای درمان بی نظمی معده و یبوست نیز مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید مقداری کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید.
کشمش پلو
از آنجایی که کشمش پلو محصولی است که خشک شده آن در مقایسه با میوه اصلی آن خواص بیشتری دارد بنابراین مصرف آن بسیار مورد توجه قرار گرفته و همین امر سبب شده که در تمام طول سال تقاضا برای خرید آن بالا رود و در بیشتر دورهمی ها کشمش زینت بخش سفره های پذیرایی شده است به گونه ای که امروزه بسیاری از مردم آن را جایگزین قند و سایر شیرینی جات کرده اند. اما توجه به کیفیت بالای کشمش های تولیدی سبب شده که زمینه برای صادرات آن فراهم شود و با توجه به استقبال خوب بازارهای خارجی از این محصول ایران توانسته در زمینه صادرات موفق عمل کند به گونه ای که کشمش درجه یک صادراتی امروزه توانسته ایران را در جمع سه کشور تولید کننده برتر بعد از ترکیه و آمریکا قرار بدهد هر چند که مزه و کیفیت کشمش ایرانی زبانزد عام و خاص است.